yemekler

Somon Pilaki

Somon Pilaki, bol Sebzeli olduğundan sağlıklı, vitaminli ve çok lezzetli bir balık yemeği.....

MALZEMELER

4 Kişilik

  • 1 Büyük Soman Fİlato
  • Yarım Kg yeşil Sivri Biber, Acılı Karışık
  • Yarım Kg Domates
  • 1 Demet Maydanoz
  • Yarım Kg Kuru Soğan
  • 4-5 Defne Yaprağı
  • 1 Limon
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Tuz Balık Tuzlamak için
sebzeler pişince

YAPILIŞI

  • Dilimlenmiş ve kılcığı temizlenmiş somon balığı yıkanır, süzgece alınır. Tuzlanarak bekletilir.
  • Soğan piyaza doğranır gibi, uzun ince doğranır,
  • Biber yıkanır doğranır. 
  • Maydanoz yıkanır, doğranır.
  • Soğan, biber, maydanoz karıştırılır.
  • Domatesler, yıkanır, kabukları soyularak ince doğranır.
  • Diğer tarafta tavaya 1.5 çay bardağı sıvı yağ konarak biraz kızdırılır. Balıkların tek tarafı kızartılarak diğer tarafı çevrilir. Üzerine, yeşil biber, soğan, maydanoz tuzla karıştırılarak, balıkların üzerine düzgünce yerleştirilir. En üstüne doğranmış domatesler konularak, tuz konulur. Defne yaprakları ve limon dilimleri ile süslenir. Önce harlı ateşte sonra, biraz kısarak yaklaşık, bir saat kadar sebzelerin suyu azalana kadar pişirilir.
  • Servis yapılır. 
suyu bitince servis yapılır
  • Bütün malzeme karıştırılarak, bir tarafı kızartılmış ve çevrilmiş balıkların üzerine yerleştirilir.
  • En üstüne doğranmış domatesler ileve edilir.
servis yapılır
  • Defne yaprakları ve limon dilimleri ile süslenir.
yeşilliklerle servis yapılır
  • Sebzeler suyunu çekene kadar yaklaşık bir saat kadar kısık ateşte pişirilir.
  • Servis yapılır.

 

İlk puan veren sen ol

Yeni forum konuları

Kimler yeni

  • lauritysonxbgjvrupv
  • susieschoonover
  • plerirohr
  • plererohg
  • eacrzroxy

Kullanıcı girişi